Türkiye'de Tarım Öğreniminin 175. Yıldönümünde Meyve Üretimimizin Dünya Üretimin

Prof.Dr. Turan KARADENİZ 10 Ocak 2021 Diğer Yazıları 1788 -A+

Türkiye'de Tarım Öğreniminin 175. Yıldönümünde

Meyve Üretimimizin Dünya Üretimindeki Yeri

 

Prof.Dr.Turan KARADENİZ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü / Bolu /Türkiye

 

Giriş

Bu çalışmada Türkiye’de önemli üretim alanı bulan ve dünyada yetiştiriciliği yapılan ve bazı meyve türleri değerlendirilmiştir. 2019 FAO verileri göz önüne alınarak yapılan değerlendirmelerde dünya üretimi, en fazla üretici ülke, üretim miktarı, Türkiye’nin üretim miktarı ve dünya üretimindeki payı irdelenmiştir. Çalışmada, üzüm, zeytin, Şeftali-Nekarin, Mandarin, Portakal, Kiraz, Liman, kavun, kayısı, kestane, elma, fındık, karpuz, antepfıstığı, armut, ayva, badem, kuru çay, ceviz ve muz üretim miktarları değerlendirilmiştir

Makalenin tam metnini okumak için tıklayınız...

Yorumlar