► Ceviz Tam
Bir Şifa Kaynağı
Ceviz soğuk
algınlığından deri hastalıklarına, mide rahatsızlıklarından halsizliğe kadar
birçok hastalığa çare olmaktadır. Ceviz, bağırsak kurdunu döker. Böbrek
zafiyetini giderir. Ceviz yenirse çıbanı patlatır. Ceviz kurtları düşürür,
kadınların beyaz akıntısı, vajen iltihabı, boğaz apsesi, bademcik iltihabı,
deri çıbanları, deri döküntüleri, mide ve bağırsak nezlesi üzerine çok şifalı
olmaktadır.
Ceviz el
ayak titremesini giderir. Kuvvetten düşene iyi gelir. Midenin çabuk acıkması ve
hazmı kolaylaştırmak için yenir. Mide gazını giderir. Grip ve nezleye iyi
gelir. Öksürüğü keser. Sedef hastalığına iyi gelir. Kısık sesi açar, sırt
ağrılarını giderir. Sindirim sistemi bozukluğunu tedavi eder. Vücudu soğuktan
korumak için yenir. Ceviz öğütülür ve vücuda sürülerek uyuzdan kurtulunur. Vebaya
iyi gelir. Zayıf vücudu kuvvetlendirir. Yorgunluğu ve bitkinliği giderir.
Zehirlenmelere ve zehre karşı yenir. Zindeleşmeyi sağlar. Taze ceviz bal
ile yenirse basura iyi gelir, cinsel gücü artırır. Yeşil kabuklarının suyu
çıkartılır, gargara yapılırsa boğaz ağrılarını giderir, buruna çekilirse
kanamayı keser, sivilcelere sürülürse derhal izale eder. Ceviz meyvesi
çocukların gelişmesini hızlandırmaktadır. Ceviz aşerme dönemindeki mide
bulantısına iyi gelmektedir. Basur için taze ceviz yenilmelidir. Ceviz
beyin için gerekli olan gümüş iyonlarını ihtiva ettiğinden, bebekten yaşlıya
kadar herkes için ideal bir meyvedir. Kuru kabukları yakılarak külleri bal
ile macun yapılır, dişlere sürülürse parlatır. Sert kabuğu yakılır, elde edilen
külleri pudra halinde yaraya konursa yarayı iyileştirir. Ceviz meyvesinin
içindeki kıkırdak doku kaynatılıp çay gibi içilirse, şeker hastalığına şifalı
gelmektedir. Ceviz kökünün kabukları zeytinyağı içinde kaynatılarak merhem
haline getirilip, basura sürülürse iyi gelir. Ceviz yaprakları kaynatılıp elde
edilen sıvı ile bacaklardaki varis ara sıra badana yapılırsa fayda elde edilir.
► Ceviz Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Referans 1- Yarım veya
bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar
suyla haşlanır, 4-5 dakika demlendirilir ve süzülür. Gün boyunca 1 veya 2
bardak yudumlanarak içilir.
Referans 2- Yarım veya
bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy 1 su bardağı dolusu soğuk suya
eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 2-3 dakika boyunca hafif ısıda
kaynatılır. Süzülen çay kullanıma hazırdır. Günde 2-3 bardak içilir.
Referans 3- Kurutulmuş
ceviz yaprağından 20 gram alınır 1 litre suda kaynatılıp balla tatlandırılarak
günde 3–4 bardak içilir.
Referans 4- Saç boyamak
için 60 gram kuru yaprak 1 litre suda kaynatılıp kullanılır.
Ceviz
yaprağının kaynatılması ile elde edilen su çay olarak içilirse mideyi
kuvvetlendirir, boğaz ve bademcik iltihaplarını iyileştirmeye yardımcı olur.
Ceviz yaprağı kaynatılarak, tüm sıraca (scrofula), Frengi (sifilis), egzama
(mayasıl), herpes (uçuk) ve raşitik hastalıklarda, kemik çürümesinde, kemik deformasyonunda
ve ayrıca, iltihaplı el ve ayak tırnaklarında kullanılabilen çok etkili bir banyo
katkısı elde edilir.
Ceviz
yaprağı özellikle erkeklerin korkulu rüyası haline gelen saç
dökülmelerinde önemli bir önleyici görev görmesinin yanı sıra birçok rahatsızlığa
ilaçtır. Yeşil kabuğunun suyu koyulaşıncaya kadar kaynatılıp saçlara
sürülürse saç dökülmesini önler, sivilcelere sürülürse iyileştirir.
Cevizin yeşil kabuğu rendelenip sirkeyle beraber kaynatılarak saçkıranlı
yerlere sürülürse şifa elde edilir.
Ceviz
yaprağı haşlanır su ile yıkanırsa saç kepeklenmesini önler. Bir ceviz
yaprağı bir fincan su hesabıyla kaynatılıp yemeklerden yarım saat önce içilirse
romatizma hastalıklarına ve beze iltihaplarına iyi gelmektedir. Ceviz yaprağı
kaynatılıp günde birkaç kez lavaj yapılırsa rahim kanamasını keser. Ceviz
yaprağı kaynatılıp elde edilen sıvı içerisinde çatlak eller banyo yaptırılırsa
şifa görülür.
Ağız
kokusuna karşı ceviz yaprağı suyu ile sabahları gargara yapılmalıdır. Cevizin
yapraklarından elde edilen Juglon maddesi eczacılıkta kan temizleyici ve kuvvet
verici olarak kullanılmaktadır.
Şeker
hastalarının ve kansızlık problemi yaşayanların kesinlikle ceviz tüketmesi
gerekmektedir. Şeker hastaları ceviz yaprağını kaynatıp içmeye devam etmelidir.
Ceviz yaprağı ve kabukları kaynatılıp balla karıştırılarak içilmeye devam
edildiğinde kansızlığa iyi gelmekte, bu çay kanı temizlemekte, kalbi
güçlendirmekte, ishali ve dizanteriyi kesmekte, siniri güçlendirmekte, iç
kanamaları ve beyaz akıntıyı kesmektedir.
Göz iltihabına
ceviz yaprağı kaynatılıp bu suyla gözler pansuman yapılmalıdır.
► Ceviz Yaprağı Çayı;
-Akan kanı
durdurur.
-Tonik
etkisi ile arındırma sağlar.
-Bağırsakta
yaşayan kurtları döker.
-Kanı
temizler.
-Kan şekerini
düşürür.
-Kabızlıkta
iyi bir alternatiftir.
-Çocuklarda
iştah açar.
-Egzama,
mantar, uçuk, uyuz, sivilce gibi deri hastalıklarında etkilidir.
-Ağız içi
hastalıklarına iyi gelir. Özellikle diş eti hastalıklarında güzel sonuçlar elde
edilir.
-Ayak
kokusuna ve terlemesine iyi gelir.
-Saç
dökülmesini engeller.
-Boğaz
hastalıklarında gargara olarak kullanılabilir.