Derneğimizin Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bu tarihi gün, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…

Devamı » 28 Ekim 2019

Anız Yakan Can Yakar

Hasat sonrası tarlada kalan bitki saplarını bir değeri olmadığı için, böcek ve diğer zararlıları yok etmek, çeşitli hastalıkları önlemek, toprak işlemede kolaylık sağlamak ve anızın çok kolay, çabuk ve masrafsız şekilde yok edilmesini sağlamak gibi gerekçelerle üreticiler anızları yakmaktadırlar. Bilimsel çalışmalar göstermektedir ki anız yakmak son derece yanlış olup, yakma sonucu meydana gelen zararları telafi etmek mümkün değildir.

Devamı » 31 Temmuz 2019

II. Uluslararası Tarım Kongresi (UTAK 2019)

II. Uluslararası Tarım Kongresi (UTAK 2019) 21-24 Kasım 2019 Hattuşa Vacation Thermal Club (Hitit Ayaş Termal Otel) / Ayaş / Ankara

Devamı » 05 Ağustos 2019

Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Önemli Bir Gelişme

Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Önemli Bir Gelişme: Aşılı Fındık Fidanı Üretilmeye Başlandı

Devamı » 21 Haziran 2019

Azimder Üye Kayıtları Başladı

Anadolu Ziraat Mühendisleri Derneği Kuruldu ve http://www.azimder.org.tr adresinden üye kayıtlarına başladı.

Devamı » 16 Haziran 2019

Ziraat Mühendisleri Gününe Özel Onursal Başkanımızın Yazısı

Eken, biçen, yetiştiren ve ekip, biçip yetiştirdiklerini soframıza kadar getiren ziraatçıların, veterinerlerin, ormancıların, biyologların, su ürüncülerin, gıdacıların günü

Devamı » 20 Haziran 2019

Yayın İlkeleri

Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi’nde tarım bilimleri alanında Türkçe, İngilizce ve Rusça makaleler yayınlanır. Özgün nitelikli araştırma sonuçlarını içeren makaleler yanında sınırlı sayıda derleme ve çevirilere de yer verilir.

Devamı » 20 Haziran 2019